6 Haziran 2015 Cumartesi

05.06.2015 OBİS Osmaniye-Erzin gezimiz 53 km

Osmaniye Bisiklet derneği (OBİS) in cuma akşamları yaptığımız gezimizi bu sefer ERZİN e düzenledik.Akşam üzeri 18:00 den sonra yola 8 kişi koyulduk.OBİS in önünde
Erzine doğru pedallarken
Yola koyulduk fakat sağlam bir rüzgar vardı neyseki gurubumuzun öncüsü Ozan hocamız rüzgarı gögüsledi ve bizler arkasıda tempolu bir sürüş yaşadık. İşta Ozan hocam.
Tempomuz çok yüksek olduğu için Yunus hocamın ayağına kramp girdi ilk müdahale yine Ozan hocadandı.
Yola devam ediyoruz,grubumuzun yaramaz çocuğu Muratın muziplikleri bitmiyor , kah öne geçiyor , kah arkaya veya bisiklete biniş pozisyonunu değiştiriyor bu şekilde :D
20 km pedalladıktan sonra Erzin girişinde Abdullah tıbıkoglu ay tarım narenciye.Abdullah kardeşimizin Hatay tepsi kebabı ikramı harikaydı, teşekkürler.
Ay Tarım naranciyede yemeğimizi yiyip , çayımızı içtikten sonra Erzin merkeze ulaşmak için 5 - 6 km daha pedallıyoruz
Önde Batuhan arkada ben
Erzin portakalıyla meşhur bir yerdir yol boyu sağlı sollu portakal bahçeleri mevcut. Özellikle de Erzinde yetişen mandalin şeker gibidir.
Erzin merkezinde tatlıcı İsmail den şam tatlısı yiyoruz , Erzine yolu düşenlere tavsiye edilir gerçekten lezzetli
Daha sonra Kardeşler manavın meyve ikramını geri çevirmiyor , enerji depoluyoruz.
Erzin şehir meydanında bulunan ATATÜRK heykelinin önünde fotoğraf çekiliyoruz.
Erzin hatay iline bağlı bir ilçe fakat Hatay il merkezine uzaklığı 100 km oysa Osmaniyeye uzaklığı 25 km ve hatta kestirme yoldan diderseniz bu mesafe 15 km kadar düşmekte.Erzinlilerde doğal olarak Osmaniyeye bağlanmak istemekteler ve bu isteklerini böyle dile getiriyorlar.
Dönüş yolunun büyük kısmı iniş aşağı 1:15 gittiğimiz yolu 30 dakikada döndük fakat yolun büyük bir kısmında ışıklandırma olmadığı için bu durum hiç hoşuma gitmedi çünkü normalde gece araba bile sürmeyi sevmeyen biri olarak bu derece önünü görememek beni gerdi , bir daha böylesine uzun bir gece yolculuğuna çıkarsam ya çok çok iyi ışıklandırmam olacak yada yola çıkmama kararı aldım :D Genel olarak çok eğlenceli br gezi oldu , katılan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Gezi verileri 3 saat pedallamışız 53.4 km Ortalama hız: 17.4 Bu da strava kaydı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder